FAQ

  
Heb je vragen over de producten? Bekijk dan onze FAQ pagina.
 
Ruilen en retourneren
Vraag: Ik ben niet tevreden over mijn bestelling, kan ik deze retourneren? 
Antwoord: Ja, mits het product ongeopend is. Je kan iedere bestelling binnen 14 dagen aan ons retour sturen zonder opgaaf van reden. Lees onze pagina Ruilen & Retourneren voor instructies.  
Vraag: Ik wil een artikel retourneren, wat moet ik doen? 
Antwoord: Als je niet tevreden bent over je bestelling kan je deze binnen 14 dagen na ontvangst ruilen of retourneren. Producten dienen in originele staat en voorzien van labels en etiketten geretourneerd te worden. Het product mag geen gebruikssporen bevatten. Lees onze pagina Ruilen & Retourneren voor instructies. Een retourzending dient altijd te zijn voorzien van Track & Trace code. De zender is altijd verantwoordelijk voor de verzending en verzendkosten.
Als wij de door jou geretourneerde artikelen hebben ontvangen en de artikelen goedkeuren, zorgen wij ervoor dat het aankoopbedrag binnen 14 dagen op je rekening staat. >> Klik hier om een retourformulier te downloaden <<   
 
Track en Trace
Vraag: Waar vind ik mijn Track en Trace code? 
Antwoord: Je ontvangt een e-mail met jouw eigen Track en Trace code.
Vraag: De Track en Trace code geeft geen informatie aan, hoe kan dit? 
Antwoord: Vanaf het moment dat je pakket is aangekomen bij het postorderbedrijf is de Track en Trace informatie beschikbaar. Hou er rekening mee dat er enige tijd tussen kan zitten.
    
   
Heb je een andere vraag? Contacteer ons dan via onze contact pagina.

DE #1 boob tape van Nederland & Belgie

mogelijk voor alle maten

Tevreden klanten geven ons 4.9/5

100% garantie 14 dagen retourrecht